Az MKOE képgalériaról

Jokhel Csaba képe


Az MKOE képgalériában ma már több, mint 2700 képet tekinthetnek meg az érdeklődők, amit hazai, és határainkon túl élő kaktusz, és egyéb pozsgásnövény gyűjtők ajánlottak fel a galéria színesebbé tétele érdekében. De mi továbbra is úgy gondoljuk, hogy van még hely további fotóknak galériánkban a még nem látható fajokról, vagy akár virágosabb, élesebb képeket is várunk a meglévők mellé.
Akik eddig segítettek képeikkel, a Kern Péter oldal kezdetétől napjainkig.
Agócs György, Bagoly Lajos, Balázs Zoltán, Békefi József, Dósa Béla, Faragó Judit, Füleki József, Harmat Péter, Havas László, Horvát Ferenc, dr. Horváth Sándor, Izsay Tamás, Janakidisz Demeter, Kósik Péter, Lukoczki Zoltán, Nyúl Gábor, Ötvös Dénes, Péter Csaba, Prisa Patrik, Rigerszki Zoltán, Rudák Arnold, dr. Solti Ádám, Stefan Danko, Szabó Róbert, Szanda Róbert, Szerecsen Mihály, Szigetvári József, Sztolyka Ferenc, Varga Zoltán, Varga Zsolt

Az MKOE képgaléria címe: https://mkoegaleria.dnet.hu/

Amennyiben mások is szeretnének csatlakozni, és küldenének fotókat a galériánkba, akkor kérjük olvassa el a következő tájékoztatót.
Kaktuszképeket a Hunt-rendszer szerint kell megnevezni, melyhez segítséget a következő linken találhatnak:

Továbbá lehetőség van a Cactaceae at Caryophyllales.org adatbázisa szerint is a taxonokat megjelölni:

Egyéb pozsgásnövények esetében lehetőleg a jelenleg elfogadott nevét használjuk. Segítség a két címen:

A kép beküldéséhez:

  1. Adja meg a növény nevét (nemzetséget és a fajt)
  2. Lehetőleg virágos képet kérünk, azonban egyes esetekben a levél, a szár, vagy a termés közeli felvétele is fontos lehet.
  3. Fiatal, és idős példányok több esetben is nagy különbségeket mutathatnak, ezért különböző korú képei is hasznosak lehetnek.
  4. Élőhelyen készült képek esetén kérjük írja meg a helyszínt, esetleg a gyűjtőszámot is.
  5. A kép mérete a lehető legnagyobb legyen, ha szükséges, majd mi kisebbre átméretezzük.
  6. A fotó éles, világos, a téma lehetőleg középen legyen, háttér legyen egységes, zavaró eszközök, ( locsolótömlő, kerékpár, szétszóródott cserepek stb) ne legyenek a képen.
  7. A képen ne legyen szöveg (például fajnév, vagy a kép készítőjének neve, stb.).

Köszönjük mindazoknak, akik fotóikkal segítették munkánkat, és ezzel hozzájárultak az egyesületi képgaléria elkészítéséhez!
A képeket (és az egyéb kérdéseket) a jokhelcsaba@gmail.com címre várjuk!

yy